About Me

simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Tuesday, December 7, 2010

penghijrahan versi aku

semester 2 ini akan memerlukan perubahan drastik yang gila tahap langit ke tujoh! disebabkan pointer yang sangat memalukan yang aku dapat waktu sem 1, aku nak dapat 4 flat sem 2 ni. oh yeah.. 4 flat baby! aku tahu aku berangan je lebih tapi aku pun nak dapat tinggi macam korang. aku tak genius macam korang. belajar sikit je dah boleh skor. ni bukan marah tapi pujian dalam kecemburuan. haha. tak salah cemburu sebab pelajaran, cikgu aku cakap. jangan salahkan aku okay. haha

aku memang bukan jenis kebanyakan orang kot. aku jenis yang perlu usaha lebih sikit baru boleh setanding dengan engkau. engkau tu hebat. tapi harap kau tak megah dan bangga sebab tu semua kelebihan tuhan bagi. macam aku, tuhan tak bagi aku genius macam engkau tapi dia bagi aku banyak kelebihan lain. dia bagi aku bakat dalam sukan. lepas tu aku boleh main alat muzik dengan cepat macam gitar ngan dram. kau ada? takda kan? jadi kau kena ingat yang kita ni sama rata. jangan bangga. jangan. 

garis panduan untuk aku.

  • setiap malam aku mesti revise balik apa yang lecturer ajar waktu kuliah waktu siang. baru la melekat kat dalam. dulu aku buat cara lain. hari ni kuliah, malam nak exam baru revise. ko gilo apo? aku tak rase satu bende pun masuk dalam kepala ni. (sikpa lah orang nak madah aku gai nak, janji aku dapat 4 flat ya) haha
  • aku mesti buat latihan, tutorial and anything yang boleh membantu. sem lepas aku maen baca je. sangat tidak berkesan. tak cukup kalau setakat buat input tapi takdak output. macam zaman spm tu, cikgu bagi ko handout selepuk nah ambik ko! sampai ko dah boleh jawap sambil makan burger kot. haa.. bagi aku latihan menjawab soalan memang penting nak kasi aku biasa dengan soalan yang akan keluar waktu exam. aku kan slow learner! haha..
  • aku mesti konsisten buat benda-benda ni. kalau hangat-hangat taik ayam je, pegi jadi kuli lagi baik la.. dapat gak duit. haha. 
wish me luck friends. muah!

4 comments:

ain hazirah said...

yeaaa . anda hebat . wahahaha . :D

Al Farabie Ropa said...

kita hebat! go! go! go!

Lala~ said...

go! go! go!
mari anugerah dekan sama sama!
4.o0!! yeay! :D

Al Farabie Ropa said...

go go power rangers merah! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...