About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Wednesday, January 23, 2013

bawa tangis bawa resah

Semalam aku tak cek result sendiri sebab aku tido rumah pakcik aku. Laptop tinggal kat rumah mak teh. then kenapa aku sanggup suruh sorang kawan yang aku percaya ni pegi check. dia classmate, teammate dan kawan baik aku. since asasi.

aku sms no matric and password epelajar aku kat dia dan aku rasa itu antara kerja paling bijak aku pernah buat. sebab aku tak perlu nak tension pegi check. just tension tunggu reply dia. lepas dah send password tu, 1st sms kawan aku hantar:

"nak aku bagitau ke?"

aku reply.
"bagitau je la.."

the next sms dari dia mula2 buat aku upset dan down sungguh. tapi tak lama.

Mungkin sebab aku rasa ada orang yang boleh bagitau cara yang bagus. cara dia nak bagitau tu pun macam dia tak percaya aku dapat result macam tu.

aku try relaks dan cool dan bersyukur sebab aku sentiasa ready yang kalau ditakdirkan kita gagal, walaupun dah berusaha, itu namanya ujian. 

dan aku sentiasa ingat benda yang jatuh macam n bukan bermakna hidup gagal secara total.  

dan aku percaya ramai lagi yang kurang bernasib baik dari aku

dan aku bersyukur sebab sebelum ni banyak nikmat dah Allah bagi kat aku..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...