About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Friday, July 8, 2011

Malaysia vs Arsenal; dream coms true.

dari tadi dah try reload page facebook dengan tweetdeck. tapi masih slow. so aku try bukak youtube. surprisingly, buffer sepantas kilat! dan juga blog. okay je.

kesimpulan spontan, gov kasi slow server fb n twitter kat malaysia KOT. ada KOT di situ. jangan buat2 tak nampak. pasal esok hari perhimpunan bersih tu kan. maybe gov taknak rakyat kecoh kat laman sesawang. bagi aku yang neutral, gov tampak lebih provokasi dalam hal ni. dah malas nak cerita masalah orang tua. maslah yang depa buat sendiri.

tadi petang, main bola. main kali terakhir sebelum 2 bulan cuti. sebab esok aku nak pegi ke tanah semenanjung Malaysia. agak lama mungkin. 3 minggu. sebelum ramadhan bermula, insha Allah aku dah ada kat Sarawak. berpuasa bersama keluarga. bahagia. so, memang tak da chance dah nak main bola kat kampung. makanya, sampai sarawak je terus puasa. takkan nak main bola waktu puasa, kurus kering aku nanti. sedih do. sebab padang kat tempat aku sedap gila. takpa, next holiday baby!

seminggu di KL, seminggu di Newcastle(KB), seminggu di terengganu. justeru, aku mungkin tak berdaya nak update blog. sebab aku tak tau lagi kat destinasi aku ada wifi atau tak. aku tak da broadband. terbiasa dengan wifi. dibesarkan dengan wifi. HAHA.

benda paling aku tak sabar adalah tengok match Harimau Malaya lawan Arsenal. aku kalau boleh nak join ultra malaya tu. nak chant pecah tekak dengan diorang. lepas tu nak tengok jugak perbezaan permainan orang Malaysia dengan pemain eropah. tak pernah lagi depan mata. aku nak tengok! nak tengok! tak sabar doh. entah macam mana la fitness player arsenal. dahla walcott dengan arshavin lari laju. kena tinggal jugak la player malaysia nanti.haha. tapi kalau Malaysia boleh seri, aku dah cukup bangga dah.

esok dah nak ke kuching. macam biasa, standard aku, belom packing. demmit. kla, kalau aku ada masa, aku update blog k. jaga diri elok2 blog..

p/s I miss Suhaida..

Thursday, July 7, 2011

keputusan undian kelayakan olimpik london 2012-zon asia

Kumpulan A
  •  Korea Selatan
  • Qatar
  • Saudi Arabia
  • Oman
Kumpulan B
  •  Australia
  •  Iraq
  • Uzbekistan
  • UAE
Kumpulan C
  •  Japan
  •  Bahrain
  • Syria
  • MALAYSIA

Monday, July 4, 2011

reminiscing a lot of morning.


I really wanna go back. To that lively moment.

Usually, I am the last person to arrive bathroom in the morning. While the others already combing their hair in front of the mirror. some just use their hands, want to look a bit messy. 

maybe that was just describing myself?

yet, there are boys spiking up their hair.

at the same time, we can hear the voices of girls.

giggling.

chattering.

passing in front of the boys dormitory.
 
heading to the lecture hall. everyone wants to look nice. me either. but I always choose flannel over t-shirt. which for me look casual, but still smart. don't you think so?

with black jeans. looking good in my eyes. I am just confident about that. add on; my light brown kappa shoes. by the way, the lecturers encourage student to wear shoes. so, why not?

I am sure that actually there is a sound that haunting everyone. not in the mind, nor the ears but it comes from the stomach.

food.. food.. pakdol.. hehe..


those who managed their time well, will succesfully bought those delicious stuffs from pakdol's place. 


me? loser. will only pass my rm5 notes (only for breakfast??) during class interval at 1000.


arghh!! I miss waking up early in the morning for that though I hate it.


every moment taught us, at least a lesson. 


thanks for reading. now hit that blue button!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...