About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Saturday, July 2, 2011

26 minggu,

26 minggu sudah pergi begitu sahaja,
26 minggu pergi meninggalkan kita tanpa kembali,

26 minggu yang lainnya menunggu kita,
26 minggu yang bagi kita panjang padahal tidak,

apakah kita sudah sangat cemerlang dalam menggunakan masa?

"demi masa. sesungguhnya manusia kerugian.Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar." 

Thursday, June 30, 2011

pecah laju!


Asalamualaikum!

Cuti aku macam tak ada lah bosan sangat pun. Tapi rasa macam tak terurus pulak. Kadang-kadang bangun awal, kadang-kadang bangun lewat. dan aku memang benci gila kat diri aku kalau bangun lewat. kalau bangun lewat, tak boleh lah nak breakfast kenyang-kenyang. nanti orang dah lunch makan nasik sedap2, aku masih kenyang. tu yang tak best.

sebab tu aku try disiplinkan diri nak bangun pukol 8. hehe. apa barang bangun kol 12. tumbuh jerawat ada la kot. kalau aku bangun kol8, aku boleh masak mi segera ke, masak sandwich telor ke. perhh! layan beb.


kalau nak bangun terus waktu subuh tu memang payah lah. aku bangun memang nak semayang je lepas tu terus menyembamkan balik muka kat atas bantal yang empuk lagi pejal. sedap sungguh rasanya. haha.
 
lepas balik dari kuching hari tu pun aku tak main bola lagi. tak nak lah bakar lemak dulu. misi 60 kg aku mesti tercapai! :D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...