About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Friday, March 25, 2011

Rebecca black-Friday.

Assalamualaikum.

suka sangat apa khatib kata tadi. Isi khutbah yang lebih dekat dengan kehidupan seharian kita. hujah-hujahnya mampu menyentuh hati ini walaupun semasa melangkah ke masjid berat terasa kaki sebab ngantok. Tapi kita mesti lawan syaitan kan? Syaitan musuh utama manusia. Alhamdulillah aku berjaya hilangkan rasa ngantok.

Orang kita, masyarakat kita masih belum cukup jujur. Di negara kita, assume that kita tertinggal barang ataupun tercicir kat mana-mana, mesti kita rasa susah hati, kebingungan dan resah dan etc. Perasaan ini menandakan bahawa kita masih kurang yakin dengan orang-orang di sekeliling kita. benda ni terjadi sebab, kebiasaannya, barang-barang yang tercicir atau tertinggal konfirm kena kebas orang. kan?

Tapi kalau kat negara lain, bak kata pak khatib tu lah, walaupun dah hampir sejam barang kita tercicir, tak kan ada orang kebas pon. gerenti masih terbiar kat situ.  tak pun, orang akan bagi kat polis.

saja ja nak tulis. bukan apa pun..

hey peeps! it's FRIDAY!!

FUN,FUN,FUN ,FUN! LOL

Wednesday, March 23, 2011

Selamat Hari jadi pok!

Cheers!!
greetings kat atas tu semetinya dipengaruhi oleh birthday boy kita pada hari ini (22 mac). dia la yang bawak pengaruh brit-pop kat aku. His name is Ahmad Shazrin and you can click his name for his Facebook.

Glad to say that dia adalah salah seorang best friends yang penah wujud  dalam hidup aku. kita share the same interest in music, sports we play, and the way we dress perhaps. lelaki ini sangat pemalu dan tak pernah tegur perempuan kecuali classmate kat sekolah dia. Itu pun ada yang dia tak pernah tegur langsung. bahaha. apa kah dimalu miak tok. eran aku.

thanks for your kindness bry. 
thanks for assisting me in scoring the goals. 
thanks for teaching me maths, physics and chemistry. 
and those help from you  is what I need the most to be brilliant as you!
thanks for being my brotha! haha.. gai x short poem tok??


we are united: not arrogant just better.
we are the last malay bachelor.


*ada x nya wish kau tek?? haha

Monday, March 21, 2011

cerita pasal tilam.

aku rasa terpaksa.
terpaksa memandang papan tulis yang dihiasi tulisan angka-angka serabut.
terpaksa merenung skrin putih yang memaparkan konsep-konsep kimia.
terpaksa menghafal formula-formula hukum alam yang segan-silu untuk masuk akal.
terpaksa tabah memegang pen itu
terpaksa menyedekahkan tumpuan terhadap mesin kalkulator.

hanya satu yang aku tak akan rasa terpaksa. 
bersatu dengan tilam empuk.tilam sedap. tilam yang hangat.
sambil earphone bersahabat dengan telinga bernyanyi indah. 
semua ini, satu purnama sahaja lagi.
:)

Sunday, March 20, 2011

jom kita jadi jaguh rogol:Rape-axe

tajuk kemain lagi kan. lama dah tak blogging sebab malas. aku lebih enak melayan tumblr sebab aku suka main reblog je. tengah syok reblog tiba-tiba terjumpa satu benda yang sangat bagus. apa dia? tu dia. ni bukan kondom untuk lelaki tapi untuk perempuan.

apa fungsi benda ni? bukan untuk perancangan keluarga tapi benda ni digunakan sebagai benteng terakhir jika anda dirogol leh jaguh rogol yang merogol anda. haha. tu dia. benda ni direka oleh Sonnete Ehlers, seorang wanita dari afrika selatan yang sering merawat wanita yang dirogol di negara tu.

meh aku explain, kalau perogol memasukkan zakar nya ke dalam kemaluan wanita itu, zakar nya akan berdarah dan terluka. "kondom" ni akan melekat kat zakar nya dan hanya akan dapat dicabut melalui pembedahan! peeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrghhhhh!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...