About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Thursday, February 3, 2011

charlie bit my finger!

I dont have suitable word for these boys! damn cute!

Wednesday, February 2, 2011

baca kalau pandai simpan rahsia.

kepulangan ke kampung yang agak dingin. benci. kali ini aku agak tak senang dengan rumah sendiri. belum sampai rumah lagi dah dapat berita buruk. aku duduk di katil di hotel itu. diam. tiba-tiba ayah dapat panggilan. dari pak cik aku di kampung. aku terkejut. tak percaya sampai begitu sekali. 
ayahdifitnah di Harian Metro, edisi sabah sarawak, 29 januari 2010. ini memang sangat melampaui batas! ayah adalah manusia pendidik yang paling mulia! kamu belum lihat kesabarannya menemui hadnya! kalau benar apa yang kamu fitnah itu, sudah lama ayah berambus dari kampung ini kamu tahu! mentaliti orang seperti kamu memang tak akan ke mana-mana dan hanya akan terpendam di kampung saja. sungguh aku tidak sangka orang-orang itu tak henti-henti ingin menjatuhkan orang.
woi! kalau ayah pecah amanah, dia tak pakai la kereta myvi. dia tak duduk la dengan korang lagi.dah lama kami berumah banglo di bandar. kamu, tunggu dan lihat saja. kalau ayah tahu kamu sapa.....................!
Ya ALLAH! LINDUNGILAH KELUARGA KAMI!

*ini rahsia kita. zip.

Tuesday, February 1, 2011

Maher Zain - Insha Allah (malay version)

Masha Allah, may Allah bless this man. look at how hard he work that his pronunciation is almost pure. just to spread the dakwah of Islam among people in nusantara!

konspirasi bising sangat.diam.

orang selalu cakap kat aku," makanla banyak lagi, barulah berisi sikit.ko tu kurus sangat la." haha. siapa tak tersentap bai? kalau tak tersentap tu kau memang bukan manusia kot. sebab ko tak ada hati dan perasaan. haha. kadang-kadang aku jawab terus. kadang-kadang tak. aku jawab bila ada makanan depan aku. masa tu la aku menjawab. aku lahap macam singa. macam harimau mahupun cheetah. lalu mereka pun menjadi beruk yang terkejut. wah, kasar bahasa. nak lebih manis? hmm, lalu mereka terkejut beruk. ambik!

namun, manusia memang tamak, lantas timbul persoalan yang baru. yang berbunyi, "mungkin ko kena tido banyak-banyak. barulah chubby sikit". okay2, aku memang hidup untuk puaskan kau kot. aku ikut apa kau cakap okay. ahaha. jadi, sekarang aku nak tido. aku dah muak nak online sampai subuh. nanti ada eyebag, tak cantek pula. kann?

Monday, January 31, 2011

blue samurai

sungguh nikmat berada di rumah setelah sekian lama berhempas pulas di kampus perghh, memang penat. aku bersyukur gila dapat balik sedangkan kawan aku kat kampus tak dapat balik. kebanyakkan diorang budak semenanjung. sorry lah korang. aku kat rumah.. bahahahaha!

semalam aku sakit ati betol waktu on the way balik betong dari kuching. mana taknya, ada kereta tu, suka ati uncle dia je  nak potong dekat selekoh. WOI! KO MEMANG NAK MAMPOS KE HA? bodoh sial. nasib baik la ajal dia lambat agi. tapi kalau kau mati takpa jugak. kalau kereta kat depan tu yang tak bersalah yang mati sekali, sapa nak bagi anak dia makan? sapa nak bagi duit kat mak dia hujong bulan ha? budush! dush! dush! dush! amik ko.. haha

oh ya. sampai sahaja di rumah, tanpa berlengah aku terus ke padang nak main bola. memang lama dah aku simpan dendam nak beraksi di padang kat kampung aku. tapi sangat menghampakan sebab budak-budak kampung tak dapat nak main dengan aku sebab diorang tengah training untuk tournanment bulan 2 ni. sob.. sob.. sedihnya.. rasa terpinggir lak aku. huh. tapi takpa la. aku joging sorang-sorang la semalam. kasi fitness sikit. aku pun ada tournanment wei. tapi futsal la. bulan 2 ni jugak.  aku harap la budak-budak a-team training waktu cuti ni. jangan pulak sampai kat kampus nanti aku sorang je yang fit. haha.


 
  congratulations blue samurai. watchout! harimau malaya is on their way!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...