About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Saturday, January 15, 2011

LONELY soldier boy.


kepuasan kadakngkala perlu dibeli dengan duit!

pagi tadi panas lepas tu hujan 5 minit. lepas tu panas balik tapi aku masih nampak portion awan yang gelap dan berat. bila-bila masa saja boleh meletuskan air dari atas sana. aku kurang gembira dengan cuaca begini. aku tahu ini bukan kehendak kita tapi aku tetap tak happy. aku dah lebih seminggu tak turun padang. aku nak main kat padang. kat padang tu ada hati aku. kat situ kepuasan aku. macam-macam perasaan aku boleh rasa kat sana. rasa gembira, puas, semangat, bersaing, kejantanan, di situlah adrenalin aku akan memuncak. 

aku tak boleh terus duduk diam macam ni menghadap buku dan komputer tanpa bergerak kecuali tangan yang asyik menekan mouse dan keyboard ini. kepasifan ini buat aku rindu kat dia. aku bukan tak nak rindu dia tapi melayan perasaan macam tu memang tak boleh blah der. nanti aku asyik nak pegi melawat dia je. aku tak nak kacau dia lah tahun ni. dah azam aku dah dan aku dah janji kat dia dengan parents dia sekali. aku kena faham dia spm tahun ni.


rm26.90-@speedy, the spring. disember tahun lepas aku beli.. hehe

wahai matahari, kembalilah untuk aku. kau berundinglah baik-baik dengan sang hujan. aku nak kau keringkan padang unimas tu.kalau terus-terusan padang tu basah, macamana aku nak main? satu je caranya. main sorang-sorang. sebab takda orang yang nak main kalau padang becak dan berlumpur. tapi bosan la main sorang-sorang. macam orang gila.

kenapa aku sangat nak main bola?

entah. aku pun tak tahu.

aku dah cuba macam-macam cara nak release stress. semalam aku dah pegi jamming dengan kawan-kawan aku. aku sangat lega. tapi lepas tu aku rasa stress balik. cara lain apatah lagi. main game pun aku dah jelak dah. mungkin sebab aktiviti- tu tak keluaq peloh kot. haisshh

kalau korang masih membaca sampai di sini, sila jawab soalan survey aku , tulis je kat komen.

soalan: mana lagi best? adidas or nike? 

salam.

aku pun nak bermuscle.

dulu aku pernah kena reject coach aku untuk wakil sekolah SMK  Datuk Patinggi Udin, Betong, Sarawak, Malaysia kerna menurutnya aku tendang bola tak kuat dan aku pendek sangat. jadi dengan tidak sedar mereka telah membakar panas hati seorang budak ini. maka dengan itu, mulai saat itu ( taklah masa tu jugak, keesokkan harinya lah kot), aku mula meningkatkan kekuatan sepakan aku. dan tinggi. bagaimana? aku tak ingat aku tambah tinggi macamana tapi aku dengan poyonya training sepak bola tak henti-henti sebab tak puas hati coach kata sepakan aku tak cukup kuat. kalau orang dah balik, mesti aku tinggal sorang-orang kat padang sebab aku nak sepak bola kuat-kuat. kesian aku.

dan sekarang orang yang pernah tengok aku sepak bola akan hairan sebab kalau tengok kaki aku, bukan main lagi macam kaki victoria beckham, bukan david beckham okay. kaki aku kurus+puteh melepak sayang tapi aku mengaku aku sepak lebih kuat dari orang-orang yang berkaki macam kuda, muscle berkilat-kilat. moralnya di sini, 
  • coach tu bukan nak kutuk kau, tapi nak bagi motivasi sikit. lagipun masa tu aku kira muda lagi. percaturan mereka berhasil sebab tahun berikutnya aku jadi key-player sekolah; kaki yang macam perempuan tapi sepak power. bluwek! HAHA aset tu. 
  • kekuatan sebenar bukan pada otot-otot yang berketul-ketul tapi dalam hati kau lah sayang!

Tuesday, January 11, 2011

@farabiie

hai. nama aku aby. umur 8 bulan lagi nak masuk 19 tahun. damn. I am so surprised after azri told me that next year we will be twenties.. urgh.. I am 173-174 height so if I am playing at the old trafford, I will be the same tall as rafael da silva, that young defender omg I wish I could be like ryan giggs at least.. but great football players are not tall at all as you can see the legendary maradona and messi who just won the ballon d'or aka the golden ball last night. they just 165+. hehe.

by the way or btw, that title is my id for twitter. you can start follow me,I'll follow you back if I am willing to..  yah, you know there are news about facebook will be closed down this march, 15, so I strongly believe that people will move to twitter. perhaps, some will return to friendster. wow! so long. haha. but, zuckerberg's gave his reasons that doesn't make sense at all for me. ahh.. sukati nya ,pun sia. follow twitter ku ahh.. chow!

Sunday, January 9, 2011

Anugerah Juara Lagu 25

frust doe bila coach tak pilih ko masok team bola. damn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...