About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Tuesday, June 21, 2011

cita-cita sampingan

dulu sebelum cuti, aku ada pasang niat tau. 

"kalau aku balik rumah ni, aku nak belajar masak dengan mak.."

okay. aku memang suka memasak. tapi sejak masuk sekolah asrama, hilang pulak skill aku. nak masak nasik goreng pun aku dah lupa. kalau zaman kegemilangan aku dulu, aku la yang masak nasik goreng untk family aku malam2.hahaha. ko bayangkan la budak laki form2 form3 boleh masak untuk family dia. haha. 

tapi tak la sehebat mana pun. just okay2 la kan untuk umur aku masa tu.

lepas habis spm, aku hairan pulak kenapa aku boleh hilang minat nak memasak. in fact, aku lebih suka tengok orang kat dalam tv memasak. robert reinford, anna olson, jamie oliver. 

mak aii.. bukan main sedap lagi diorang masak. (nampak sedap, entah rasa dia sedap ke tak kan?)

impian gua nak masak lasagna beb!
arggghhhh,,, aku laporrrr.. I wish I know how to cook everything.

5 comments:

ain hazirah said...

tauk sik , time cuti ri yaaa . mak aku masak lasagnaaa. perghhh,limpahan cheese yang cukup mantapppp . nyum nyummmm . mash potatoes with beef gik . yummmy ! :P

Al Farabie Ropa said...

ya mak kau yang masak.. bukan kau.. ya pun mok bangga.. :p
tw, pahal x anta umah aku? haha

ain hazirah said...

-,-' at least aku tolong and tauk molahhhh . aku molah mash potatoes duak igekkk . nyum nyumm .

dah kauu bz gilak . errr

Al Farabie Ropa said...

oooww.. meyo.. haha.. bajet nyewww kaww.. lulz.. :p

ain hazirah said...

-,- eeeeeewwwwwww , papau jak lahh .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...