About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Thursday, July 22, 2010

buku yang ada muka tak dapat dibukak



berkali-kali eden torai bukak buku nih.. tapi x berjaya... huhuh..
petang ni ada subjek critical thinking yang bosan 100 %.. wah.. jujur nih.. kalau pensyarah baca blog aku, abeh la.. haha.. macam la pensyarah nak bukak blog budak2..

ada beberapa pesanan dari mak aku yang aku selalu ingat..

-kalau nak belanja untuk makan, jangan lokek dengan diri sendiri.
mungkin sebab mak aku kesian sangat tengok aku kurus sangat kot. dia nak aku makan banyak-banyak-banyak.. haha. semalam kan, aku masuk satu kedai yang jual weight gain. aku pun pantau lah harga barang tuh.. perhh.. mahal gak la.. tapi kalau elaun dah masuk nanti au nak beli kot. aku minum susu tu lepas tu hari-hari aku akan pergi ke gym kat sebelah tu. dapat jugak aku memanfaatkan kemudahan yang dibagi oleh UNIMAS ni.. hehe.. terkejut nanti family aku tengok aku tough balik raya.. waaa...

-kalau duit habis, cepat2 mintak ngan ayah..
hahaha.. ini lah pesanan yang paling aku suka. kalau kawan aku dah kena bebel dengan parents dia kalau mintak duit banyak-banyak.. tapi parents aku tak kesah.. aku bersyukur sangat2 sebab Mereka bagi biasiswa yang lebih pantas tuntas dan banyak daripada JPA.. :p sayang betol kat mak dan ayah!

-jangan amalkan pinjam duit orang. (aku utang ijat yusop rm5) hahaha..

ni memang betul la. banyak sangat keburukan kalau pinjam duit orang ni. kalau dah lupa nak bayar tu, kan dah tambah dosa. kita kan banyak benda yang nak difikirkan jadi kadang2 tu sampai lupa benda2 kecik macamni. paling tak best bila kita terpaksa bayar hutang lepas cocok kat atm.. huhu..

Wednesday, July 21, 2010

kamu semua saya teringat.


roomate: zai


teammate: Asri Casillas,
Asrol Messi,
Apeng Casablanca,
Acad ashikin

classmate:
enn
doman
kuri

same root:apip

bff:
epul
nas

sehari x jumpa x sah:
sam
toyol
aiman
muiz
azuan
qamarul boy2
peruz
afee

bandmate:
din
wanwan
am
haris


ct grup:
faris
irfan
jijan nabil
redzuan

bank:
apek
luq
(2 org yg paling bait abis)

Monday, July 19, 2010

yayyy!!

dah ada balik dah..
kadang2 aku suka bukak blog aku sebab nak denga lagu ni..

aritu dia hilang. sekarang dah ada balik. yeayaya...

rugi kau la!

banyak peristiwa-peristiwa senorok bersama kawan-kawan yang terlalu indah dan tak mampu aku terjemahkan ke dalam blog la oi hahahaha...

actually life busy amat serakang nih.. nak memblogan ni jarang sangat nak jumpa masa yang sesuai.

kalu aku nak cerita benda yang dah lama tapi best, suka hati aku la kan.. haha... tapi lagu ni pelik doe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...