About Me

My photo
simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Thursday, May 13, 2010

is it over?

one of my friend suddenly pop out on my chatbox panel. facebook.

fren: abi, did u get the JPA?^^

ME: NOPE.


fren: mvm. mybe god has better plan for you.

ME: sokay.. i'm happy for him. he deserve it.


fren: be cool okay..^^

ME: mm-hmm..


ten minutes later.......

fren: hey, "she" oso got the call fro jpa.. ^^

ME: (this time i answer in my heart. silence.)

Ya Allah. apahal aku xdapat.?? result aku ok gik dari nya.
aku sama grup ngn nya wkt interview.
aku tauk aku jawab lebih bagus darinya masa ya..
tolonglah aku YA ALLAH..
aku mintak hikmah di sebalik nikmat kaki kanan ku yang engkau gantung.
TOLONG AKU YA ALLAH!

maseh layakkah aku berharap.

atau

aku hanya layak berhenti berharap.

Wednesday, May 12, 2010

adamaya

Jika diukur cinta & kasih Adam kepada Maya
Tak terukur
Lebih dalam dari tujuh lautan
Lebih banyak dari butiran pasir
Lebih tinggi dari gunung yang tiada kemuncak
Rindu yang ada dalam hati Adam terhadap Maya
Rindu yang sentiasa merah
Dapat mencairkan ketulan ais di lautan
Rindu itu anugerah
Cinta itu pengorbanan
Kasih Adam kepada... Maya memang tiada penghujung
Maya cuma satu
Jika mereka berpisah itu satu malapetaka kepada
Cinta agung
Ini

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/Muhammadfarabi

Monday, May 10, 2010

Akhirnya.....



SALAM.....

hari yang sangat2 istimewa semalam diakhiri dengan babak2 istimewa kat dalam tv panasonic 29 inci rumah aku..

hahaha..

ape kebende yg aku tgok tu? korg tgok la sendiri.. haha..

tapi aku pesan awal2 la..

jangan amik ati blues n gunners..

aku gurau jer..

macam la tak penah gadoh2 pasal bola..

*bagi takurg kwn ku miak swak, boh eran ku kaka malaya.. 1malaysia bh.. haha



Arsenal vs Fulham.

1st scorer.. andrei arshavin.. kesian aku dengan mamat ni..
sebab Russia tak masok world cup..



robin v persie.
die x maen satu musim tapi sempat jugak die sumbat 1 tuk arsenal..
mungkin die akan meledak kat world cup kot..
harap2 la..



takpe gunners.. next season cuba lagi.. tahniah sebab finish 3rd..
ketinggalan 10 mata di belakang MU..
hahahaha...

seterusnya...

adalah...





tahniah kepada syahir sebab dapat masuk AF balik..
hahahaha
takde kaitan..

match yang paling menyayat hati aku sebagai fan MU..

Chelsea vs Wigan


match yang dipenuhi aksi yang kejam..


didier dorogoba
(ejaan sebenar drogba tapi aku tulis macam ayah aku sebut..ayah minat chelsea)
ganas kan?..

anelka. 2 goals.

malas aku nak letak gamba byk2.. menyakitkan hati jer..

chelsea menang 8-0..

pa jak la..

haha

saat yang ditunggu-tunggu..


MU vs Stoke City.


ryan giggs..

mungkin ini last season dia..

sedeh aku tengok die main mlm tadi..

legend.

mungkinkah itu gol terakhirnya untuk MU?

nani yang...............

............... semakin menyerlah.
tapi gamba ni, mamat baju itam tu yg skor sbenanya..
own goal.. haha


rooney dikeluarkan disebabkan oleh"groin injury".

mesti penyokong england resah dengan kecederaan ayam tambatan mereka ini..

adakah dia akan berkesempatan beraksi di piala Dunia 2020?

sudah pasti tidak..

sebab masa tu dia dah tua..

haha

piala dunia 2010 boleh kot..

insya Allah..

tapi walaupun terlepas kasut emas kepada didier dorogoba..

wayne rooney dianugerahkan pemain terbaik liga

player of the season.


kepada gunners dan blues, musim depan MU tak kasi can punye..

chelsea menang 1 point je......

takyah nak bangge sangat.

tunggu ......................






hadoai sunggoh!


aku bangun lewat..

11.15 pagi.. dah nak tgahari dah..

haiyaa..

aku kuar dari bilit..

kak ida dah tinggalkan laptop untok aku..

aku bukak facebook jap..


lepas tu aku rase nak mandi..

hadoai sunggoh!

takde air la pulak..

ape nak jadi ngan "bandar" betong nih..

semalam xde letrik..

hari ni air la pulak..

merana la aku sampai bila..



saye bucuk. :)

Sunday, May 9, 2010

sembilanmeiduaribusepuluh.


haa..

towk la lalink2 aku kat rumah...

suma kacak2 ho.. hahaha

hari tok ari yg special bagi cdak..

MAK AKU..

mestila hari tok special..

sebab aritok hari ibu..

SELAMAT HARI IBU MAK..

AKU SYG MAK.. (eboh eran aku pakai "aku".. dah biasa.. hehe)
mak aku pake baju papel ya..

nya paling terer belagu dalam umah mekorang..

haha..

pasya baju oren..

kak along/ kak zana.........

aku xtauk mok padah apahal..

malu aku...

haiyaaaa..

haha...

nya dalam langkah pertama menukar status aku jadi 'pak su'.. wakakaka..

sapa nya paham, pahamla..

sik2 kau seh..
hahha



n then last but not leaasst..

kak ida..

baju hijau..

the kontotest..
hee..

selamat ari jadi kak..

ke 17.. hahaha

27 la..

ku asa ny single..

sapa mok, leh mbak rombongan..


rajin doe..
hehe

pande masak gik ya..

:)))

with lots of luvs... aby.

FAREWELL



hari yang hambar..

tapi macam-macam berlaku sbenanya..

paling menyedehkan besfren aku kat kpg..

nya dah jejak kaki kat labuan.

huwwaaaa..

xda kawan gik ku kat kpg tk..


ada pun xsama palak..


meminggir2 saja..

belaja mena2 pok..


lak temu gik..
haha..

best dvd clash of the titans ko brik ku pinjam..hhaha..



nya tok..

nama nya ewan..


nasib gik ada kawan di facebook.


ym.


dan sms.


haha.



tadik sue meses aku doe.
suk aku.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...