About Me

simply ebi. be yourself but don't be selfish.

Tuesday, June 29, 2010

begitu awal?? oh.. tidak..

petang semalam aku main bola dengan kawan-kawan aku kat padang.. tak ramai yang nak pegi main kat padang sebab they prefer futsal.. nak pegi padang pun jauh kan.. tapi aku dengan few boys ni nekad gak nak main bola kat padang.. most of us orang sarawak.. maybe sebab kitaorang ni jarang jumpa padang yang cantik macam tu kot jadi memang excited gila nak main.

aku ngan asaraoll messi ( no typo here, dia memang main cam messi doe.. dia yang cakap.. haha) buat stretching before kitorang main.. yang lain tu tak kot.. nas, lan n lain2 terus men hantam saja kat padang..

kitorang main shooting gila-gila semalam. aku memang senorok gila sebab bola yang dibagi kat kitorang tu original punye.. nike t90.. perghh.. apa lagi.. kitaorang training shooting bullet habis-habisan petang tu.. sampai tak bertenaga dah..

sampai kat bilik mandi lambat la jawabnya.. aku mandi dekat2 nak isya dah tapi sempat la aku solat maghrib.. lepas tu aku siap2 nak g makan kat kafe.. banyak sunggoh orang.. order sampai pun lambat gila.. dahla pukol 8 ada perjumpaan felo kolej seroja..


aku take time jugak la makan tu.. nasib baik asroll setia tunggu aku.. pukol 8.30 kitorang jalan ke dewan unimas.. dalam perjalanan tu aku tanya asroll macam mana dia sepak macam messi.. dia pun ajar2 la.. aku pun cuba-cuba..

kat dewan kitorang wat taklimat sendiri kat belakang dengan asroll, kuri, sam, din dan lain2 gak.. waktu minggu aluan pelajar memang tak pernah aku bertegur dengan mamat2 nih..

habis tepat pukol 10 n aku bergegas ke kotak hitam di kafe seroja.. cepat aku bukak tv nanak miss match holland.. aku holland taw.. hahah..
holland masok qfinal..

habis je match aku balik bilik. aku dah nekad nak tengok match brazil vs chile kol 2.30.. kuri dah bangunkan aku.. TAPI!!

aku rasa pinggang aku lain macam je.. aku nak bangun tapi sakit doe.. aku tak tau mana satu aktiviti aku di atas yang mengakibatkan kesakitan pinggang aku ni..

takleh nak gerak sangat nih.. nak bangun, nak dudok.. sakit..

ni balasan untuk ape?? aku pun tak tau.. tak kan aku dah tua kot.


*aku ade wat stretching.

2 comments:

luctensity said...

yalah padahnya main x ajak aku. mwahaha. tedah li jak, tp yg musykil nya, dpt juak tdo time kuliah. hohoho

fabio paro said...

aku sakit gilak tyme ya... haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...